Vår historia i korthet

Ladda ner vår broschyr om företaget
Information om Lorentzons styr och energieffektivisering.


1998

Företaget startades av Arne Lorentzon och Anne-Marie Heder hemma i villan på Gudhemsgatan i Skövde.

Första året blev det en flygande start med vårt första miljonjobb när Högskolan i Skövde byggdes.

Vi byggde kontor för 4 personer i bottenvåning och anställde vår förste programmerare.

2000

Blev det för trångt. Vi hade blivit leverantör till Pharmadule Emtunga med jobb i Fillipinerna, Etiopien , Litauen och fått Astra Zeneca i Mölndal som stor kund.

Vi byggde ett kontor och förråd på tomten och utökade till  6 anställda. Bastec blev snabbt ett alternativ för våra kunder. Ducen med det inbyggda bildsystemet blev AB Bostäder i Lidköpings favorit.

2004

Då gick flyttlasset till Vasagatan där vi hyrde nya lokaler med plats för alla.

Vår produktmix utökades med Johnson Controls som var Skövde Kommuns favoritmärke på styr vid denna tiden. Vi jobbade med flera stora kunder som Västfastigheter, Volvo Lundby, Astra Zeneca ,Högskolan i Jönköping och nådde en omsättning av 12 milj kr. Elverkstaden var i vår fastighet på Södra Bergvägen.

2009

Vi köpte vår nuvarande lokal på Kaplansgatan 26,  där vi flyttade in i januari 2010. Då kunde vi samla all verksamhet, såsom elverkstad och kontor  på ett ställe.

2010

Vi nådde en omsättning på 23 milj kr. Denna stora och snabba tillväxt gav oss priset som Gasellföretag av Dagens Industri . Samtliga 16 medarbetare,  åkte till Göteborg och firade detta.

2011

Vi fick ytterligare en utmärkelse av Connect Väst som Årets Företagsaccelerator i Väst Sverige.

Den hittills finaste utmärkelsen fick vi  hösten 2011 då vi blev ”Årets företagare” i vår egen kommun, Skövde. Det är vi stolta över. Detta firade vi tillsammans med våra mycket kompetenta medarbetare på Näringslivsgalan.

2012

Nu är vi totalt 20 medarbetare med olika kompetensområden  med målet att utföra uppdragen kompentent och kostnadseffektivt och med en nöjd kund som fokus.


Vår utveckling

År 2012 har vi anställt en säljare som inriktar sig på bara energisparprojekt.  Vi arbetar nu med flera fastigheter som vi har sålt energisparprojekt till. Tillsammans med kunderna har vi lyckats att minska energikostnaderna med ca 50 % på dessa fastigheter.

Vi är idag totalt 20 anställda.

Tekniken har utvecklats under tiden och nu är nästan allt som vi säljer uppkopplat via nätverk, och med våra styrsystems möjligheter att kommunicera med de flesta produkter på marknaden,  så ser vi stora utvecklingsmöjligheter för både kunderna och företaget..

Vi har som en ledstjärna att kunna möta våra kunder efter utfört arbete och känna att vi gjort ett bra jobb med en nöjd kund som fokus.


Grattis Gasellföretaget Lorentzon Styr AB!

Skövdeföretaget har kvalificerat sig till Dagens Industris prestigefyllda pris.

Skövdeföretaget har kvalificerats sig som Gasellföretag, Dagens Industris prestigefulla utmärkelse.

För att bli Gasell måste du bland annat ha fördubblat din omsättning genom organisk tillväxt det gångna året samt visat positivt resultat de senaste fyra åren. Du måste ha minst 10 anställda och en omsättning på minst 10 miljoner kronor. Mindre än 1 % av Sveriges aktiebolag klarar dessa kriterier.

Lorentzon Styr AB arbetar med installationsverksamhet med styr- och övervakningssystem för värme och ventilation.


Affärspris Connect Väst


”Lorentzons Styr AB har uppvisat både mod och kraft att våga växa på kort tid. De har med egna lösningar och innovativ förmåga levererat över kundernas förväntan och är idag en av områdets självklara val när det gäller att installera datoriserade styrsystem för fastigheter med miljöfokus. Företaget har också under året blivit gasellföretag och är ett föredöme för andra företag som befinner sig i tillväxt.”


Årets Företagare 2011